Tapioka je škrob získaný z koreňa manioku. Maniok (Manihot esculenta) je rastlina pôvodom z Južnej Ameriky a Západnej Indie, kde sa jeho silné, vláknité korene používané v...
Tapioka je škrob získaný z koreňa manioku. Maniok (Manihot esculenta) je rastlina pôvodom z Južnej Ameriky a Západnej Indie, kde sa jeho silné, vláknité korene používané v...
Tapioka je škrob získaný z koreňa manioku. Maniok (Manihot esculenta) je rastlina pôvodom z Južnej Ameriky a Západnej Indie, kde sa jeho silné, vláknité korene používané v rôznych formách: vo farmácii na výrobu liekov, alebo ako múka do pečiva, na výrobu piva a iných nápojov. Tapioka je chuťovo takmer neutrálny škrob, preto sa dá použiť veľmi všestranne.Použitie: k príprave pudingov a dezertov. Je vhodná i k zahusťovaniu polievok alebo omáčok. Ďalej sa múka výborne hodí na prípravu chleba alebo pečiva, čím výrobok získa po upečení krásnu chrumkavú kôrku (pri pečení treba miešať s inými múkami). Pozor: cesto z tapiokovej múky je veľmi krehké, preto sa tapioková múka hodí skôr do piškótového cesta, než do treného cesta. Zloženie: 100% škrob z koreňa manioku (tapioky).Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku:Energetická hodnota: 1491Kj /351kcalBielkoviny: 0,3gSacharidy: 87,0gVláknina: 0,0gTuky: 0,1gSoľ: 0,01gReferenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.